Tilt Haus

Info
Statistics
Created: 06/04/09
Last Edited: 05/22/13
264
15
1
Description
There is a tension between the rigid geometry of the cube, and the nature surrounding it. To further exacerbate the relationship between the two, the cube is lightly placed on a hill, no longer vertical but tilted, remaining in place by friction.

Upon entering the structure, there is a large living space with a work area, kitchenette, and a large table for lavish dinners.

The circulation wraps around the outside of the cube, leaving the central space empty to accentuate the height and the views to the outside.
  •  
    PROJECT: TILTHAUS
    TYPE: Residence
    SIZE: 50 M2
    LOCATION: State College, PA
    TAGS: Project, Haus
     
  • Site Plan
  • Ground Floor
  • Second Floor
  • Third Floor
  • Section

Discuss This Project: ( Comments)

You must to join the conversation.