Precedent Study | Sendai Mediatheque | Toyo Ito

  • Precedent Study: Sendai Mediatheque
    The Mediatheque in Sendai, Japan was built by Toyo Ito in 2001. The library and cultural center is renowned for its transparent structure and aesthetic. We built a digital and physical model to understand the architectural program, orientation, circulation, structure and enclosure of the building within its site. 


  • credits:

    Building:                                                                                                           Architect:
    Sendai Mediatheque                                                                                             Toyo Ito
    2-1 Kasugamachi, Aoba Ward, 
    Sendai, Japan

    Physical model:                                                                                            Digital Model:
    Brooke Grayson, Jacob Fremderman                                                                  Jacob Fremderman


    Photography:                                                                                                 Research:
    Jacob Fremderman, Toyo Ito                                                                                Brooke Grayson,
                                                                                                                                 Jacob Fremderman   


    Thank you.